Spar penge på festivaler i DK

Festival sæsonen er ved at være ovre i DK. Hvad end man har været på Roskilde, Skanderborg, Vig eller et andet sted, tror jeg mange tænker, at det har været en dyr fornøjelse. Her er et par råd til måske at kunne gøre det billigere næste år, så du slipper for at skulle lån penge.

Festival billet til arbejdspris

Billetpriserne til DK’s festivaller er steget markant over de seneste 10 år. Vi snakker om mere end de årlig 2% inflation her folkens! I takt med denne prisstigning, er det derfor blevet en endnu bedre idé år for år, at arbejde sin billet af. På Roskilde festival kan man fx arbejde 3 x 8 eller 4 x 8 timer for sin billet. Det er skattefrie indtjenings-kroner i et omfang, som de færreste studiejob kan hamle op med. En sådan tjans, er perfekt til lige, at ryste de værste tømmermænd af sig, fra aftenen før. På denne måde er de første 2.000kr sparet. Selvom man ikke er fra den by, som en given festival bliver afholdt i, er der masser af muligheder for at få et job på festivalen alligevel. Lav lidt research på internettet, og find ud af hvilke virksomheder og organisationer der har boder og lignende på festivalen. Kontakt dem i god tid, så du har mulighed for at blive skrevet op på deres liste, inden andre også får øjnene op for denne mulighed.

Forplejning på festival

Ud over billetten skal der selvfølgelig også mad og drikke til på en festival. Den helt billige version er rugbrødsklemmer og tun på dåse. Hvis man i forvejen laver mad, som er nemt at spise og ikke kræver noget forberedelse, når først man er på festival, er der også her mange penge at spare. Ja, det er da fristende at købe nachos, burger og sandwiches, når overskudet efter en god aften ikke er stort. Men disse boder ved godt hvad de skal have for tingene, og man kan snildt bruge 200kr om dagen på mad. Sørg også for at sørge for jeres øl selv. På en festival kommer meget ned til om man gider. Men hent jeres egne øl i Netto og i vil spare rigtig mange penge. Ellers skal i betale i nærheden af cafe-priser for drikkevarer hele ugen, og det går hårdt ud over budgettet. Det var mine råd til en billigere festival..