Få hjælp til løsning af opgaver i din virksomhed

Har din virksomhed en masse gode projekter for øje, men ikke de rigtige kompetencer til at udføre dem, så kan du med rette gøre brug af udbud. Udbud er meget lig med outsourcing når snakken falder på privat virksomhed. Med udbud kan din virksomhed endelig få realiseret nogle af de projekter, som ellers har virket uoverskuelige at få udført, da I ikke selv har haft den fornødne arbejdskraft til at få dem fuldført. Gør brug af udbud i dag, men vær opmærksom på, der findes flere regler i forbindelse med udbud.

Overvejelser ved oprettelse af udbud

Før du går i gang med at oprette et udbud, er der en rækker punkter du bør være opmærksom på i forbindelse med oprettelsen. Det er nemlig ikke helt ligetil, da der findes flere regler som kan ændre udbuddets form. F.eks. bør du undersøge, om du tror der vil være mange, som kommer og afgiver bud på dit udbud. Hvis dit udbud er inden for et område med mange potentielle leverandører, kan det være en fordel at lave udbuddet om til et begrænset udbud. Med et begrænset udbud, kan du stille specifikke krav til leverandørens finansielle, tekniske samt økonomiske formåen. Dette for at af- og begrænse antallet af potentielle leverandører. Vær opmærksom på samspillet mellem tildelingskriterier, funktionskrav samt mindstekrav.

Du bør også være opmærksom på, at hvis kontraktsummen af dit udbud overstiger et vist beløb, skal det udbydes som et EU-udbud. Ved et EU-udbud skal opgaven udbydes på det europæiske marked, da der er større mulighed for at finde en passende leverandør, der kan varetage denne større type opgaver.

Find ud af, hvor du skal oprette dit udbud. Der findes flere steder og hjemmesider hvorpå du kan oprette dit udbud. Nogle er mere specifikke end andre med hensyn til hvilke udbud af varer og ydelser, der er repræsenteret.

Mere information om udbud

Hvis du er i tvivl om, hvad udbud er for en størrelse, kan du med rette finde mere information om udbud her, hvor der er forklaret meget generelt om hvad udbud er. Det kan nemlig godt være lidt af en jungle, at skulle hitte ud af, hvad forskellen er på et offentligt-, begrænset- og EU-udbud samt licitationer og andre tilhørende nøgleord inden for området.