Dan et stærkt netværk af samarbejdspartnere

Undergulv isoleret med EPS beton

Et af de allermest benyttede buzz-ord i erhvervslivet (og på jobcentre!), er “networking“. Vigtigheden af networking er svær at overdrive, med medier som LinkedIn har vi i dag mulighed for at have et professionelt netværk med alle tidligere kollegaer, forretningsforbindelser og skolekammerater. Og i en verden, hvor tendensen er at man bliver mindre loyal, er det vigtigt at have et godt netværk, da det er noget af det vigtigste i forhold til at skabe loyalitet.

Hvad er vigtigst? Evner eller samarbejde?

Selvfølgelig skal man være dygtig til sit arbejde, for at have kunder, men i dag er det mange gange lige så vigtigt at være pålidelig. Det vil sige at det ikke kun er ens primære kompetencer, der er i spil, men også om samarbejdspartnere kan stole på en. Når det kommer til eksempelvis håndværkere, er der mange som godt kan leve med at det tager en dag eller to ekstra, hvis bare de så kan være sikre på at deadline overholdes. I forhold til større byggerier eller renoveringer, skal der ofte mange forskellige håndværkere indover projektet, og især her er det vigtigt at den deadline man giver også holder i sidste ende, så den næste håndværker kan påbegynde sit arbejde, som oprindeligt aftalt. For håndværkeren er det også et problem, hvis man pludselig ikke kan starte på et projekt, da man risikerer at spilde en arbejdsdag, fordi der pludselig ikke er noget man kan lave alligevel. Og indgår man som en af flere samarbejdspartnere på et projekt, har man mulighed for at netværke sig til at blive anbefalet til andre projekter, hvis man dels er dygtig til det man laver, og dels er god til at overholde tidsplaner og indgå i samarbejde med andre håndværkere.

Uniplan Danmark er et klasseeksempel

Uniplan Danmark er en virksomhed, som er specialiseret i at lave undergulve på større byggerier. Her anvender de EPS beton som er en flyende isolering og lægger undergulvet. De fleste af deres opgaver kommer gennem deres netværk, som ved at de har specialiseret sig i lige præcis den her type opgaver, men samtidig går meget højt op i at arbejde med realistiske tidshorisonter, så deres arbejde kan passes ind sammen med andre håndværkeres. Det har betyder at de på 3 år ser ud til være vokset fra ingenting til at være en virksomhed med en omsætning på 100 millioner. I en branche hvor der ofte sættes lidt for ambitiøse deadline og derfor har et dårligt ry i forhold til at overholde deadlines, har det gjort en kæmpe forskel for Uniplan, nærmest at kunne garantere hvornår arbejdet er udført.

Bliv din branches svar på Uniplan, så sikrer du dig selv arbejde langt fremme i tiden.