Kort og godt: Sådan bliver du advokat

jurahus

Du har nok hørt det før – men hvor lang tid tager det egentlig at blive advokat? Hvis du har set de amerikanske serier Suits, Ally McBeal, Boston Legal eller mange andre serier, så ved du også hvor hårdt advokater arbejder og hvor komplekst jura er.

Det tager sin tid

Kompleksiteten i juridiske tekster er temmelig høj, hvilket kan ses når man laver grammatiske sætningsanalyser på teksterne, for her vil man opdage at lix-tallet er højt og der er meget “forvægt”. Et eksempel på en sætning med forvægt kunne være:

“Den kommende statsminister, iklædt jakkesæt og blåt slips med sine børn ved hånden, ankom kort efter kl. 22.”

Man siger verballedet er det vigtigste i sætningen, i ovenstående sætning er det “ankom”, hvilket kommer efter mange ord. I mange tilfælde i sætninger med stor forvægt vil man glemme den overordnede betydning af sætningen.

Høj kompleksitet kræver lang uddannelse

Overskriften siger det: Jurastudiet er svært, og ikke nok med det, så kan du optimalt set kalde dig jurist/cand.jur efter 5 år på universitetet. Bacheloren tager 3 år og kandidatgraden tager 2. Men der er også meget konkurrence ift. karakterer.

Det siges at de store advokathuse kan vælge og vrage ift. studerende med gode karakterer eller ej. Lønningerne er høje og lige så med prestigen i at arbejde for et kendt advokathus. Netop disse faktorer er med til at skabe konkurrence allerede på studierne.

Advokater er også specialister

Som advokat skal du specialisere dig indenfor et bestemt område. Man vil nok ikke kunne nå at blive advokat inden for samtlige områder inden man dratter om. Når du står i juridiske problemer, er det derfor vigtigt at vælge specialister.

Det kan godt lyde lidt nemmere end som så, når advokater “bare” skal kunne læse svære sætninger. De skal også kunne forstå dem – det er hele humlen. Der findes nemlig så mange love og regler. Nogle love går ind og bestemmer over andre love.

De gode advokater kender nemlig de rette love, så står du og mangler en advokat til tvangsfjernelser, så skal du have fat i tvangsfjernelse-advokater.dk, som kan give deres juridiske rådgivning, når du står i en svær tid hvor tvangsfjernelse kan være nødvendigt for det bedre.