Oplevelser i Tanzania

Viktoriasøen i Tanzania

Afrika er i mange henseender et lidt overset land, især når det kommer til Afrika som ferie destination, hvilket er en skam, da dette smukke kontinent har så meget at byde på. Det er mange af landene i Afrika, som er en rejse værd, men nogle af dem er en smule mere attraktive end andre lande. Eksempelvis er Kenya, Sydafrika, Namibia og Zambia nogle helt exceptionelle lande, men mest enestående må være Tanzania, hvorfor dette indlæg vil omhandle nogle af de fantastiske oplevelser, man kan få i Tanzania. 

Safari i Tanzania

Når man hører ordet Tanzania, eller ja bare Østafrika, må man automatisk få tankerne over på safari. Denne del af Afrika er indbegrebet af safari, da både naturen og dyrelivet er yderst mangfoldigt og smukt. I Tanzania er størstedelen af Serengeti-sletten beliggende, hvor den store vildt vandring foregår hvert år. Hundredetusinder af gnuer vandrer på denne enestående vandring, som egentlig hverken har en begyndelse eller en slutning, men er en evig cyklus.

Yderligere har man i Tanzania rig mulighed for at opleve The Big Five. Denne betegnelse dækker over de fem dyr, som jægere før i tiden yndede at skyde, da der var præstige forbundet med dette. Nu dækker betegnelsen over de fem samme dyr, men dog blot i forbindelse med hvilke dyr, safari-turister ønsker at se. De fem dyr er Løven, Leoparden, Elefanten, Bøflen og Næsehornet. Ud over disse fem imponerende dyr vil der også være rig mulighed for at opleve zebraer, giraffer, gnuer, flodheste, geparder, etc.

Bjergbestigning i Tanzania

Kilimanjaro er med sine 5.895 meter over havoverfladen det højeste bjerg på det afrikanske kontinent. Kilimanjaro er beliggende i det nordlige af Tanzania. Således har man muligheden for at bestige det højeste bjerg i Afrika, og dermed stå på Afrika’s tag, og skimte ud over det smukke landskab, når man er i Tanzania. Kilimanjaro er et helt særligt bjerg; det er en uddød vulkan, verdens højeste fritstående bjerg, Afrika’s højeste bjerg og så er der en gletsjer på toppen. Således står dette majestætiske bjerg op fra savannen med sin snehvide top – det er et syn for Guder. 

Viktorissøen og Zanzibar

Udover Afrika’s højeste bjerg gemmer Tanzania også på Afrika’s største sø, Viktoriasøen. Store dele af Viktoriasøens bredder, er nemlig i Tanzania. Denne enorme sø, omringet af det frodige landskab, er bestemt også en rejse værd.

Lige ledes er Zanzibar, hvis man holder af at holde sig ved vandet, en enestående destination. Denne ø, som ligger ude i Det Indiske Ocean, gemmer på et utal er skatte, såsom kulturarv, jungle eller smukke strande.

Ovenstående er langt fra udtømmende! Tanzania har et utal af oplevelser, som blot venter på at blive opdaget.