Grønland – Stedet med uforglemmelige oplevelser

animals

Selvom Grønland nok er bedst kendt for indlandsisen og kulde, kan dette smukke land byde på meget mere. Her finde du en enestående natur, et rigt dyreliv og oplevelser der kun kan lade sig gøre her. 

Grønland er unikt, og det er ikke kun pga isen. Befolkningen er helt sin egen, de fødevare de selv har i landet og dem de skal have importeret, er modsætninger til mange andre steder. Naturen alene opleves ikke på samme måde, andre steder i verdenen.

Det er et meget traditionsrigt land. De går ned gennem generationer af familier. Nogle bliver fejret på højde med fødselsdage, andre har en større betydning, som en slags manddomsprøve.

Oplevelser du ikke finder herhjemme

En gå tur i sommersolen langs en strandkant, kan findes flere steder i verdenen, også herhjemme. Grønland har noget nyt at byde på, og det er helt sikkert turen værd:

  • Hot Springs – Bad i det varme vand, blandt is og sne
  • Hundeslæde – Glem alt om biler og trafik
  • Se hvalerne – Kom ud blandt de majestætisk væsner, og se dem helt tæt på
  • Nordlyset – Se lyset danse farverigt over himlen
  • Dyrelivet – Ingen hegn, ingen zoologisk have, fuldstændig naturligt
  • Plantelivet – Tiltrods for isbjerge og sne, kan Grønland tilbyde på et smukt blomstrende naturliv

Det er muligt at finde hjælp til at planlægge ture, så det hele kan ses, eller i det mindste så meget som muligt. Udover de ting listet, vil nogle helt andre oplevelser komme af sig selv. Rammer du den 21. juni, er det nationaldagen, og de farverige dragter kommer frem.

Kulturen

Selvom Grønland er en del af Danmark, taler de ikke dansk. De har deres eget sprog, hvor et enkelt ord, kan være en helt sætning, og har som regel en betydning. Fx. hedder en kartoffel ‘naatsiiat’, og betyder ‘noget som man venter længe på gror’.

Madkulturen tager udgangspunkt i de muligheder der er i landet. Hovedingredienserne har være fra hav pattedyr, vildt, fisk og fugle i mange generationer. For den bedste oplevelse, kan man tage på ‘A Taste of Greenland’ turen. Her kommer man rundt i landet, og oplever dens gastronomiske egenskaber.

Jagt har altid været en stor del af den grønlandske kultur. Om det er med hundeslæde, kajakker, eller sæl huller, har de altid kunne tilpasse sig selv, og deres redskaber, til at overleve.