Har du styr på papirene

For mange danskere er økonomien noget, som vi bruger rigtig meget tid på, og ofte mere end der måske er nødvendigt. Hvis man har ordenligt styr på sine papirer og konti, behøves det nemlig ikke tage så lang tid.

Organisér dit rod

Alt for mange gange ses det, at folk har deres lønsedler, regninger, bilag og andre papirer, som bare ligger i en bunke på skrivebordet. Sørg nu for at sætte disse ind i mapper, så det altid er nemt at finde det, som man leder efter. Det kan godt være, at det tager en del tid til at starte med, inden man har styr på det, men når først man har det, bliver det så mange gange lettere at holde styr på sin økonomi.

Forestil dig, at du får en regning ind af døren. Det “eneste” du skal gøre, er at åbne din netbank, betale regningen og putte den ind i den korrekte mappe – det burde da ikke tage mere end 10 minutter, og så ender det ikke med at hobe sig op. Alternativt kan du ligge mappen i et dueslag, over papirer der skal tages aktion på eller arkiveres. Dernæst kan du afsætte en speciel dag, hvor du gennemgår disse papirer.

Rod i økonomipapirene

Få en god kontooversigt

Hvis du ikke har overblik over dine konti, kan det ende med at blive et stort rod. Når man skal betale regninger, og generelt varetage sin økonomi, er det nemlig vigtigt at vide, hvilke konti der bruges til hvilke typer poster. Det kan f.eks. være, at der er en konto, som bruges til at betale faste udgifter, betale af på lån penge hurtigt og som opsparing, hvor der en anden konto, der bruges som ens månedlige rådighedsbeløb.

Finanspapire

Online hjælperedskaber

Der findes faktisk rigtig mange online hjælperedskaber, som kan være gavnelige, hvis du gerne vil have styr på økonomien. Et godt eksempel på sådan et værktøj er spiir.dk, hvor man nemt kan få sig et godt overblik over, hvad ens penge bliver brugt til. Dette værktøj er lavet til folk, som normalt plejer at gå død i at få det økonomiske overblik. Mange folk er bliver trætte, når de skal sidde og kigge på lange lister med tal, og her gør spiir.dk en revolutionerende forskel ved at præsentere alt som brugervenlige flotte visuelle grafer.