Fordele ved et pillefyr

Træ piller

Fordelene ved et pillefyr er mange, og tæller både økonomiske, miljøvenlige og praktiske. Der er således mange årsager til, at det er en god idé at skifte fra traditionelle oliefyr over til pillefyr. Hvis du læser videre her, vil du få indsigt i, hvad et pillefyr egentlig er, samt hvilke fordele, man som privatforbruger, kan opnå ved at installere et pillefyr. Således er der værdifuld viden at finde her!

Hvad er et pillefyr – og hvordan fungerer det?

I et pillefyr fyrer man med træpiller i stedet for fossile brændsstoffer, såsom olie eller gas.  Pillefyret klarer opvarmningen af huset, således at man kan holde varmen. Pillefyret kan også varme brugsvand – på samme måde som et olie- eller gasfyr gør. Dette gælder både for store mindre huse samt for store enfamiliehuse.

Et pillefyr fungerer på den måde, at der brændes træpiller af i stedet for fossile brændsstoffer. Træpillerne er lavet af sammenpressede træspåner og savsmuld. Pillefyret er et anlæg, som består af et træpillemagasin, en kedel og en brænder. Man fylder træpillerne i magasinet, hvorfor træpillerne automatisk føres over i brænderen i takt med, at der er behov for yderligere brændsel, således skal man ikke stå klar hele tiden. En indbygget blæser eller røgsuger sørger for at få luft til forbrændingen.

Mange fordele ved et pillefyr!

Der er som sagt mange fordele ved et pillefyr og således ikke nogen egentlig årsag til, at man ikke bør investerer i et pillefyr. Fordelene er blandt andet:

  • Økonomiske
    Man kan spare næsten halvdelen af sine udgifter til opvarmning, ved at skifte til et pillefyr. Selvfølgelig koster det noget at investere i det, men denne investering vil ofte have betalt sig hjem på 2-4 år. Træpillerne er langt billigere end olie eller gas, hvorved man vil spare penge hver måned. Dette er en fordel som mange husejere er yderst glade for.
  • Miljøvenlige
    Træpiller er CO2-neutrale, hvilket vil sige at forbrændingen ikke bidrager til den globale opvarmning. Således er det langt bedre for miljøet at afbrænde træpiller, end det er at afbrænde fossile brændstoffer. Dermed skal man heller ikke betale CO2-afgifter ved et pillefyr, hvilket igen er en økonomisk fordel.
  • Praktiske
    Mange pillefyr er næsten automatiske, det vil sige, at man ikke skal gøre meget arbejde selv. Der skal cirka fyldes træpiller i fyret en gang om ugen, hvilket bør siges at være overskueligt. Yderligere er mange pillefyr blevet så teknologiske, at de kan startes med en SMS, således kan man starte op for for fyret, lige før man kommer hjem, og huset vil dermed have en dejlig temperatur.

Ovenstående er ikke en udtømt liste, hvorfor der er mange flere fordele og dermed mange flere årsager til, hvorfor et pillefyr er en god idé.