Få solceller på taget

Et solcelleanlæg installeret på et hustag

Kunne du godt tænke dig at hjælpe miljøet? Hvad så med at installere solceller på taget?
Det kan godt se lettere futuristisk ud, men det er en smart løsning og økonomisk kan der også være rigtig god værdi i at installere et solcelleanlæg.

Statstilskud til solceller

For at få borgerne til at installere solcelleanlæg, har staten besluttet at yde tilskud ved hjælp af håndværkerfradraget, denne ordning gælder foreløbig kun til udgangen af 2014. Hvis man går med overvejelser omkring at installere et solcelleanlæg, er der således god grund til at komme igang, mens det stadig er muligt, at få fradrag.

Tilskuddet fungerer på den måde, at man kan trække sine udgifter fra i skat. Der er dog en øvre grænse på 15.000 kroner per privatperson. I og med at fradraget er per person, kan en husstand med flere personer trække hver 15.000 kroner fra. Et almindeligt ægtepar vil således have mulighed for at trække samlet set 30.000 kroner fra. Det er vigtigt at påpege, at et fradrag på 30.000 kroner, ikke betyder at ægteparret har fået 30.000 kroner tilbage fra staten i tilskud. Økonomisk set betyder det nærmere, at man kommer til at slippe for,
at betale skat af en indtjening på 30.000 kroner. Da skatten er omkring 1/3 del af indtjeningen, vil besparelsen ligge på omkring 10.000 kroner.

For at få tilskud fra staten, kræver det at man kan dokumentere udgifterne til installeringen af solcelleanlægget, så pas på regningerne.

Tilskud fra Dong?

Dong tilbyder generelt tilskud til alle energibesparende renoveringer eller installeringer. Så du burde kunne få tilskud til at sætte solceller op, men Dong har besluttet ikke at yde tilskud efter den 1. april 2013. Dermed må man nøjes med tilskuddet fra staten.

Tjen penge på dit solcelleanlæg

Der findes to forskellige former for solcelleanlæg. Kort sagt er forskellen mellem dem, at den ene slags kan kobles til el-nettet, således at man kan videresælge den energi, som man ikke selv bruger. Ikke nok med at man sparer på sit eget el-forbrug, man tjener altså også penge på, at kunne videresælge energien. Dette er også med til at nedbringe tilbagebetalingstiden for at installere et solcelleanlæg.

Udover at det er godt for miljøet, er der altså god økonomi i at foretage investeringen i et solcelleanlæg. I dag produceres solcelleanlæg, så de kan være en integreret del af facaden eller taget. Så hvis man alligevel står overfor en større renovering af en af førnævnte, så er det oplagt at udnytte muligheden for, at få integreret solcelleanlægget i enten taget eller facaden.