Få nu isoleret dit hus!

Du har sikkert været en af de mange, som har varmet for gråspurvene hele vinteren igennem. Det du ikke ved er, at et dårligt isoleret hus gør mere “skade” end dårlig isoleret vinduer. Når hele huset er dårligt isoleret, så bliver du ved med at opvarme dine vægge, da kold luft udefra afkøler dem. Hvilket er med til at forhøje dine varmeomkostninger.  

isolering

Typer af isolering

Der findes mange forskellige typer af isoleringsmateriale. Nogle er energivenlige, mens andre har en større isolerings evne. Fælles for dem alle er, at de sænker dit varmeforbrug og i de fleste tilfælde, med til at mindske risici for fugtskader. Her er et par af de forskellige isolerings materialer:

  • Papir isolering
  • Hør isolering
  • Træfiber isolering
  • Halm isolering
  • Perlite isolering

Papir isolering

Papirisolering, er lavet af genbrugsmaterialer og fremstilles ofte af gamle aviser. Isoleringen anvendes normalt som løsfyld, som blæses ind i konstruktionen, men findes også som faste isolerings plader.

Hør isolering

Hør isolering, er fremstillet af små fibre fra hør planten. Det er samme materiale, som bruges til tekstiler og reb. Selve isoleringen findes som måtter, som indsættes i vægge eller gulve.

Træfiber isolering

Træfiber isolering, er fremstillet af cellulosefibre fra træer. I DK findes træfiberisolering, kun som et løst materiale. Lidt ligesom ved papirisolering, så sprøjtes træfiber isolering ind i en konstruktion.

Halm isolering

Halm kender de fleste som strøelse til husdyr, men det kan også anvendes som isolering. Halmen anvendes blandt anden, som sammenbundne halmballer eller som plader. Lidt unikt, så skal der ansøges om tilladelse fra kommunen, inden halmen bruges til isolering.

Perlite isolering

Perlite isolering, findes som et granulat der sprøjtes ind i konstruktionen. Perlite er lavet af vulkansk materiale, og derfor brændsikkert.

Fordele

Det siges, at ovenstående isoleringsmateriale, giver et bedre indeklima. Dog kan et dårligt isoleret hus med fx papirisolering, give fugtproblemer, som i værste tilfælde kan give skimmelsvamp. Endnuvidere, så har papirisolering fået tilsat salte, som skadedyr ikke bryder sig om at opholde sig i.

Vi håber, at du har fået et overblik over nogle af de alternative isolerings materialer. Som du kan se, så findes der meget mere end rockwool isolering. De fleste alternativer koster mindre end rockwool og har de samme, eller bedre isolerings evner. Hvis du er i tvivl om hvad du skal købe, så kan du altid tage kontakt til en fagmand og få et uforpligtende tilbud. En vurdering af dit hus, er med til at danne ramme for den korrekte isolering.