Et miljøvenligt pillefyr er både kompakt og brugervenligt

Pillefyr

Vil du undgå bøvl med fyret derhjemme, og er du træt af, at det både er svært at bruge, sviner og oven i købet fylder hele fyrrummet og mere til? Så burde du overveje at skifte til et lille kompakt og brugervenligt pillefyr!

Pillefyr er de sidste år blevet meget populære, og i takt med det, er de også blevet mere veludviklede, og der er i dag nogle rigtig gode modeller på markedet. Har du begrænset plads i dit fyrrum eller bryggers, kan du med fordel vælge et pillefyr, som f.eks. modellen Mini Bio, som er et lille kompakt fyr, der kan klemmes ind i selv det mindste bryggers.

Fyret har endvidere den store fordel, at det er virkelig let at bruge. Det eneste, det kræver, at tænde for herligheden, er påfyldning af piller og derefter et simpelt tryk på “START”-knappen. Herefter vil din bolig blive varmet op med en jævn varme, og dit brusevand vil tilmed kunne holde en konstant varme.

Miljøvenlig varme

Pillefyr er blevet populære pga. deres energieffektivitet. Du får mere ud af at varme med piller, end du gør ved f.eks. at varme med olie eller gas. Derfor er det også en mere skånsom varmekilde for dig og miljøet.

Energieffektiviteten betyder også, at der er penge at spare på varmeregningen. Beregninger fra Bolius viser bl.a., at der er op til 20.000 kr. at spare årligt ved at opvarme med et pillefyr fremfor et gammelt gasfyr. Så selvom en udskiftning koster på den korte sigt, så er der alligevel en økonomisk gulerod at hente på den lange bane.

Nogle pillefyr er udviklede, så de er endnu mere energieffektive. Et eksempel på sådan en model er typen Twin Bio. Den brænder med keramisk indsats, hvilket øger energieffektiviteten. Derudover udsender den også mindre emission, som gør den mere miljøvenlig.

Hvorfor vælge pillefyr?

Her er listen over grunde til at skifte til et pillefyr:

  • det fylder mindre i dit bryggers/fyrrum
  • du får brugervenligt fyr
  • du får energieffektiv/miljøvenlig energi
  • du vil spare penge på varmeregningen

Der er altså en lang række fordele ved et skift til pillefyr. Selvom det kan virke som et omkostningsrigt projekt, så er der penge at spare i sidste ende, og måske du kan få mere plads i boligen. Uanset hvad, så vil det være klogt og undersøge hvilke fordele, du kan opnå ved at skifte til et pillefyr.

Kilde: KNSB.dk
Kilde: Bolius.dk