Dét skal du være opmærksom på ved kviklån

Begrebet kviklån har ofte en negativ klang med sig og mange er skeptiske, når de hører ordet kviklån. Alligevel dukker flere og flere låneudbydere op, som netop tilbyder disse kviklån. Samtidig vælger flere og flere danskere at optage disse kviklån. Der er flere ting, du bør være opmærksom på i forbindelse med kviklån.

Hvad er et kviklån?

Et kviklån er en betegnelse for flere forskellige typer af lån. De har dog alle det til fælles, at de forholdsvis hurtigt træder i kraft. Kviklån kan have flere forskellige betegnelser, og der er som udgangspunkt ikke nogen klar definition på, hvad et kviklån egentlig er. Flere steder kan et kviklån også omtales som forbrugslån, minilån, SMS lån mm.

 

Kviklånet kan optages online, hvor hele låneprocessen er hurtig og nem. Derfor henvender denne type lån sig også til dem, som har brug for at låne penge hurtigt. Når du optager et lån online, kan pengene stå på din konto i løbet af få timer.

Hvad skal du være opmærksom på

Kviklån har ofte meget høje renter, og det kan derfor hurtigt blive rigtigt dyrt at optage. Det er som udgangspunkt langt dyrere end at optage et lån i den traditionelle bank. Det skyldes, at du ikke skal stille sikkerhed ved disse kviklån, og derfor løber låneudbyderen en større risiko. Der er flere ting, du kan se på, for at undgå at optage et dyrt kviklån, som du har svært ved at betale tilbage.

Øvrige omkostninger

Udover kviklånets høje rente, kan der være flere gebyrer ved lånet. Det kan eksempelvis være kontogebyrer, PBS-gebyrer samt omkostninger såsom administrationsomkostninger, stiftelsesomkostninger mm. Det kan derfor føre til at lånet bliver langt dyrere end forventet.

Lånets ÅOP

I den forbindelse er det derfor relevant at se på lånets ÅOP, som er en forkortelse for årlige omkostninger i procent. Der er et lovkrav om, at alle låneudbydere skal oplyse lånets ÅOP. Dette kan være en god måde at sammenligne lån på, da dette tal er regnet ud fra lånets rente samt øvrige gebyrer. Jo lavere en ÅOP, desto billigere vil lånet som regel være. Dog kan lånene være forskellige, og derfor kan ÅOP’en også være forskellige og dermed sværere at sammenligne.

Lånets samlede låneomkostninger

Det er derfor en god idé at se på de samlede låneomkostninger. Her kan du se, hvad de samlede låneomkostninger er i forhold til det lånebeløb, du optager. Det kan til tider give et mere konkret og overskueligt billede af, hvor meget det præcist vil koste dig at optage det pågældende kviklån.