De 5 mest mindeværdige filmscener med kaffe

spolefilm fremviser

Kaffe spiller en stor rolle i vores dagligdag, men også på film optræder den aromatiske drik side om side med nogle af verdens største stjerne. Vi bringer her en liste over de 5 største filmscener, hvor kaffe spiller en signifikant birolle.

Vær opmærksom på at indlægget indeholder ‘spoilers’.

5. Goodfellas

Hen mod slutningen i den ikoniske gangsterfilm fra 1990 er Tommy Devito (Joe Pesci) i gang med at slette sporene efter et røveri begået af ham og hans kompagnoner. Sammen med Frankie (Frank Sivero) er de taget op for at ‘vække’ Stacks (Samuel L. Jackson), som intetvidende lukker dem ind i sin lejlighed. Tommy beder Frankie om at lave en kop morgenkaffe, alt imens Tommy likviderer Stacks. Da Frankie hører tumulten ved siden af, kommer han ind med kaffekanden og spørger, hvad de skal gøre med kaffen, hvorefter Tommy svarer køligt ‘make that coffee to go”.

4. Zoolander

I kultkomedien, Zoolander, har den excentrisk og tildels sindsyge modeguru, Mugato, bestilt en kaffelatte, som hans assistent venligt henter til ham. Da Mugato skal tage sin første tår, mærker han en ubehag og vælger, i en og samme bevægelse, at at rejse sig og spytte kaffen ud over den forskrækkede assistent. Han forsvarer handlingen ved at råbe ‘aren’t you aware that i get farty and bloated with a foamy latte’.

3. Unusual Suspect

Storhittet, Unusual suspects, er en film, man ofte vil huske for den overraskende slutning, hvor agent Kujan (Chazz Palminteri) finder ud af hvem Keyser Soze (Kevin Spacey) er. Scenen udspiller sig på Kujans kontor, hvor han er i færd med at nyde en varm kop kaffe. Da det går op for ham at Kevin Spacey har narret dem allesammen, bliver han så forskrækket, at han taber sin kaffe på gulvet, så koppen smadrer. Scenen står tilbage som en af de mest overraskende i filmhistorien.

2. Amélie

I den franske succesfilm har Amélie udtænkt et snedigt komplot for at føre to forelskede sammen. Hun spilder med vilje en kop kaffe på hendes kollega, Georgette (Isabelle Nanty), som stormer ud på toilettet for at tørre sig selv af. Her finder hun imidlertid hendes beundrer, Joseph (Dominique Pinon), som hun straks kaster sig over. Snedigt Amélie.

1. Pulpfiction

I nummer 1 på listen finder vi intet mindre en to mindeværdige kaffescener. Først er der røveriscenen i starten (og slutningen) af filmen, hvor Ringo (Tim Roth) løfter sin kop og råber til servitricen, ‘Garçon, more coffee’ og får det kølige svar, ‘Garçon means boy’. Senere i filmen leverer Tarentino selv den mindeværdige linje ‘You know whats on my mind right now? it aint the coffee in my kitchen, its the dead nigger in my garage’. Her skal det tilføjes at de to gangstere Vincent Vega (John Travolta) og Jules Winnfield (Samuel L. Jackson) netop har vækket ham derhjemme, ved at parkere liget af deres ven i Tarentinos garage. Man kan vel godt forstå ham.

læs mere om kaffe i al almindelighed her.