4 tips til at styrke dit CV

Det er essentielt at have et indbydende og imødekommende CV, da det er det som bestemmer om du skal til samtale eller bare bliver lagt oven i stakken. Et godt startpunkt er opstille et simpelt og overskueligt CV, da en arbejdsgiver i gennemsnit bruger mellem 20-30 sekunder pr. CV. Det er derfor vigtig at du holder dit CV indenfor et par sider og ikke starter med kede arbejdsgiveren med lange historier om dig. Det er derfor man oftest sender en ansøgning ud, som skal fungere som en appetitvækker til dit CV.

Giv dit personlige aftryk

Ligesom de første sider af en bog eller de første fem minutter af en film, så skal du starte med at fange dit publikum, som i dette tilfælde er arbejdsgiveren. Et godt råd er at du skal holde dig væk fra klicheer og overbrugte sætninger – såsom motiveret, resultat orienteret og hårdt arbejdende. De sætninger vil ikke gøre dig forskellig fra de hundrede andre som også søger stillingen. Det skulle også gerne være en selvfølge at du er motiveret, hårdt arbejdende og resultatorienteret. Fokuser derfor istedet på dine styrker, hvad er du god til – styre, skabe eller præsentere, fortæl gerne kort eksempler til at underbygge.

Lav et godt layout

Selve layoutet er noget af det vigtigste for dit CV, hvis du aflevere et 10 siders langt CV kan du være sikker på at arbejdsgiveren ikke gider bruge tid på det. Derfor er det anbefalet med maks 2 sider. Hvor du på første side fokusere på dine styrker og gerne giver eksempler på hvordan dine styrker kommer til brug. Anden side skriver du dine tidligere jobs og erfaringer samt hvordan det ville kunne være med til at styrke den virksomhed du ansøger til.

List dine skills

Næste punkt, er en liste over dine egenskaber,(vær gerne konkret) det kan eksempelvis være noget du har lært på et tidligere arbejde – såsom at operere et POS system, Lean udførelse, arbejde i teams, være selvstændig osv. Giv din arbejdsgiver et hurtig overblik over hvad du kan og har lært for at han kan komme med tanker om hvordan han kan bruge dig.

Uddannelse og kurser

Det sidste som vil kunne styrke dit CV, er at bruge tiden hvor du er ledig på at få opbygget så meget erfaring og uddannelse som muligt. I stedet for at bruge flere timer derhjemme foran flimmerkassen, så tag nogle kurser, uddannelser, tag eventuelt i ulønnet praktik for at opbygge mere jobserfaring. Find nogle kurser som er arbejdsrelateret, det kan for eksempel være salgskurser, excel kurser, uddannelse i forskellige styresystemer, hvad end som er brugbart til det arbejde som du ansøger.  Tag eventuelt også et kig på denne hjemmeside for at få styrket dit CV.