Tænk positivt

Har du det nogle gange som om, at du kun kan tænke i problemer, og ikke i løsninger? Er du så fokuseret på eventuelle ulemper og negative konsekvenser, at du slet ikke kan se det gode ved en situation? Så kan det være, at du skal forsøge at ændre din tankegang.

Ændr dit livssyn

I stedet for at se på dig selv og tænke: “Jeg kan ingenting, og jeg er slet ikke kommet så langt med mit liv, som jeg havde regnet med, at jeg ville være på dette tidspunkt”, bør du fokusere på de positive ting ved dit liv. Har du for eksempel en kærlig partner? Nogle glade og raske børn? Har du et fast arbejde og en fast indkomst? Har du mulighed for at udleve din hobby? Har du overskud til at hjælpe dine venner med børnepasning og hjemmeflytning? Hvis du kan nikke ja til bare et par af disse ting, så er du en lang vej mod det lykkelige liv.

Tænk på det gode, fremadrettede og resultatorienterede, i stedet for på det dysfunktionelle og svære. Du skal simpelthen have et nyt perspektiv på dig selv og dine omgivelser, og så vil du se, at du kan gøre ting, som du ikke troede, at du kunne klare. Hvis du har et negativt fokus, så er der stor chance for, at du kommer et negativt sted hen, og hvis du har et positivt, at du kommer et godt og lykkeligt sted hen. Så lad være med at tænke, at du ikke kan, ikke orker det, ikke kan finde ud af det eller ikke er god nok til noget, for sådan hænger verden ikke sammen. Vi mennesker kan meget mere, end vi lader os selv tro, og vi viser det især i kritiske situationer. Har du aldrig hørt om moderen, der pludselig kan løfte halve og hele biler op fra vejen, fordi hendes barn sidder fast derinde under? Eller de mennesker der selv lader være med at spise, for at der skal være nok til deres børn?

Vi mennesker er bedre end vi tror, og det er direkte synd, at vi ikke tænker bedre om os selv og vores omverden. Man kan heldigvis lære at tænke mere positivt, for eksempel ved at få NLP-terapi. Denne terapi arbejder aktivt med at vende den negative tankegang til noget positivt, hvilket vi er mange der kunne drage nytte af.